Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- روند تحولات دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) به ویژه در یک دهه گذشته طوری بوده که این دانشگاه‌ها نه توانسته وجهه بین‌المللی خوبی داشته باشد و نه در حد نام حضرت امام(ره) عمل کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، بیش از 3 دهه از تأسیس دانشگاه بین‌المللی امام‌ خمینی(ره) می‌گذرد و 24 سال است که اساسنامه این دانشگاه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای اساسنامه این دانشگاه آمده که «به منظور معرفی فرهنگ، تمدن و معارف اسلامی که بزرگ‌ترین حامی علم و عالم در جهان است و احیای شیوه‌های تعلیمی، تربیتی و تبلیغی آن دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره)» تأسیس می‌شود. دانشگاهی که اهداف تأسیس آن در این اساس‌نامه گسترش و تحقق فرهنگ اسلامی در جهان اسلام، نشر فرهنگ و معارف اسلامی در سطح بین‌المللی و تربیت متخصصان متعهد به منظور خوداتکایی علمی و فرهنگی کشور یاد شده است. اما ارزش واقعی این دانشگاه زمانی بیشتر عیان شد که رهبر معظم انقلابی در جمله‌ای معروف آن را آبروی نظام نامید. با این حال روند تحولات دانشگاه به ویژه در یک دهه گذشته طوری بوده که این دانشگاه‌ها نه توانسته وجهه بین‌المللی خوبی داشته باشد و نه در حد نام حضرت امام(ره) عمل کرده است.

بودجه ناچیز دانشگاه در حد نام آن نیست

سرپرست دانشگاه بین‌المللی اما‌م‌خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به جایگاه دانشگاه‌های معروفی که به نام رهبران آن کشور نامگذاری می‌شوند، اظهار داشت: با توجه به اینکه این دانشگاه به نام نامی بنیانگذار انقلاب اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین انقلاب مردمی در تاریخ معاصر نامیده شده، بنابراین باید جزو دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه اعتبارات و امکانات باشد که متأسفانه در حال حاضر شرایط این‌گونه نیست.

سیدعلی قاسم‌زاده اضافه کرد: امروز کل بودجه دانشگاه بین‌المللی که یکی از رسالت‌های آن تربیت نیروی متخصص برای جهان اسلام و صادر کردن علوم اسلامی به سایر کشورهاست، حدود 310 میلیارد تومان است. در حالی برخی دانشگاه‌های ما که هیچ‌کدام از این رسالت‌ها را ندارند، بالای 1000 میلیارد تومان فقط بودجه عمرانی دارند.

وی ادامه داد: از طرفی عنوان بین‌المللی بودن این دانشگاه در سال‌های خیر مورد غفلت جدی قرار گرفته و هیچ برنامه و زیرساختی برای تثبیت دانشگاه بین‌المللی دانشگاه انجام شده؛ به طوری که در دوره‌های قبل بین‌المللی تا حد یک اسم هم تقلیل یافت و میزان پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه به حداقل ممکن رسید.

قاسم‌زاده با بیان اینکه شخص رئیس‌جمهور ریاست هیئت امنای دانشگاه بین‌المللی امام خمینی را در اختیار دارد، یادآور شد: به همین خاطر از آیت‌الله رئیسی ریاست جمهوری انقلابی دولت سیزدهم انتظار داریم که در سفر به قزوین بعد از چند دهه جلسه هیئت امنای دانشگاه را به ریاست خود برگزار کرده و مصوبات مهمی برای احیای جایگاه بین‌المللی و انقلابی این دانشگاه تصویب کنند.

دانشگاه امام خمینی اهرم بزرگی برای نوسازی صنایع فرسوده استان است

نماینده مردم تاکستان در مجلس هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با ذکر اینکه طی 10 سال اخیر کار اساسی چندانی برای رسیدن این دانشگاه به جایگاه واقعی آن انجام نشد، گفت: به هر حال وقتی 2 عبارت بین‌المللی و نام مبارک حضرت امام(ره) را به اسم این دانشگاه الصاق می‌کنیم، باید از نامگذاری فراتر کرده و اقدامات واقعی برای تعالی این دانشگاه انجام دهیم.

رجب رحمانی افزود: متأسفانه دانشگاه امام خمینی که می‌تواند بزرگ‌ترین اهرم رشد صنایع دانش‌بنیان و نوسازی کارخانجات فرسوده استان قزوین باشد، با اعتبارات ناچیز و حذف شدن بسیاری از دانشکده‌های آن از جمله دانشکده فنی تاکستان مواجه شد و هیچ‌گاه برای رشد و رونق تولید از توانایی‌های علمی و پژوهشی دانشگاه استفاده خوبی نشد.

وی ادامه داد: در سالیان اخیر شاهد این بودیم که با وجود دانشگاه بین‌المللی طرح‌های پژوهشی و علمی مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی به دانشگاه‌های سایر استان‌ها از جمله تهران و اصفهان محول شد و این دانشگاه در بسیاری از موارد فقط نقش نمادین و سمبلیک داشت.

رحمانی با اشاره به سفر ریاست جمهوری به قزوین در روز چهارشنبه تصریح کرد: از آیت‌الله رئیسی می‌خواهیم که در سفر به استان قزوین دستورات صریح برای رشد و ترقی جایگاه علمی دانشگاه داشته باشد و به توسعه بخش فنی دانشگاه و استفاده از ظرفیت برای تحقق تولید دانش‌بنیان بیشتر توجه کند.

وی با بیان اینکه دفتر مرکزی این دانشگاه در خیابان دربند تهران با بی‌کفایتی مدیران سابق این دانشگاه از دست رفت، اضافه کرد: بنابراین یکی از انتظارات از ریاست جمهوری این است که فکری برای دفتر مرکزی این دانشگاه در پایتخت داشته باشد و دفتر مرکزی این دانشگاه را بازگرداند.

نگاه به دانشگاه بین‌المللی قزوین نباید محلی و استانی باشد

یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) هم با اشاره به جایگاه علمی و فناوری مهم این دانشگاه در کشور گفت: با این حال در طول سالیان اخیر هیچ‌گاه از ظرفیت استادان و دانشجویان نخبه این دانشگاه برای گره‌گشایی از تولید استفاده نشد و مسئولان استان قزوین اصولاً به استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه در بخش ارتباط با صنعت نداشتند.

محمدحسین دانشور تصریح کرد: در سال 1401 که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام تولید دانش‌بنیان نامگذاری شده، انتظار داریم که از ظرفیت انبارشده فنی و تخصصی این دانشگاه برای اجرای طرح‌های دانش‌بنیان بزرگ به ویژه طرح شتابگر ملی و چشمه نور استفاده شود و عقل هم ایجاب می‌کند که نیروهای متخصص چشمه نور در نزدیکی آن و در دانشگاه بزرگ امام خمینی تربیت شوند.

وی اضافه کرد: دانشگاه بین‌المللی امام خمینی می‌تواند به جایگاه دانشگاه‌هایی مانند تهران و صنعتی شریف برسد؛ به شرطی که به اساسنامه آن عمل شده و نگاه به این دانشگاه در حد یک دانشگاه محلی و استانی نباشد.

امام جمعه قزوین: اساسنامه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) اجرا شودامام جمعه قزوین: مقاومت اسلامی به مهمترین واحد درسی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) تبدیل شود

به گزارش تسنیم، با وجود تکالیف سنگینی که شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده دانشگاه بین‌المللی اما‌م‌خمینی(ره) اما هیچ‌گاه اعتبارات و امکاناتی متناسب با این تکالیف به دانشگاه تخصیص داده نشده و در طول دولت‌های مختلف هم به جای توسعه علمی دانشگاه تنها دغدغه مدیران آن مقابله با بازیگران سیاسی استان بود که به همین خاطر دولت سیزدهم می‌تواند با احیای جایگاه علمی و بین‌المللی دانشگاه به نابسامانی چندین ساله این مرکز علمی راهبردی پایان دهد.

انتهای پیام/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی استانداری قزوین وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی استانداری قزوین وزارت علوم دانشگاه بین المللی امام خمینی ره دانش بنیان دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۲۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین سفر استانی رییس جمهور به استان قم انجام می شود

به گزارش خبرنگار مهر، دومین سفر استانی حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور به شهر مقدس قم روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری انجام می‌شود.

رئیس جمهور در دور اول سفرهای استانی و در سیزدهمین سفر استانی دولت سیزدهم ۹ دی ۱۴۰۰ سفر دو روزه‌ای به قم داشت و وزرای جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راه و شهرسازی و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این سفر رئیس جمهور را همراهی کردند.

دور اول سفر رئیس جمهور به استان قم ۱۴۷ مصوبه داشته که از این تعداد ۱۹ مصوبه در زمینه موضوعات تسهیلاتی و سرمایه گذاری، ۷۶ مصوبه اعتباری و ۵۲ مصوبه نیز در زمینه مجوزی و تعیین تکلیفی بوده است.

بر اساس آخرین اعلام استاندار قم تاکنون ۶۴ درصد مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور یه استان قم اجرایی شده است.

از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتباراتی که برای پروژه‌ها و مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور به قم تصویب شده بالغ بر ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تاکنون جذب شده است.

از روزهای گذشته تیم‌های کارشناسی از دولت در استان قم مستقر شده و موضوعات مختلف مرتبط با سفر رئیس جمهور را مورد بررسی قرار داده اند.

جزئیات برنامه‌های حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به استان قم هنوز اعلام نشده اما به نظر می‌رسد دیدار عمومی با اقشار مختلف مردم شهر کریمه اهل بیت علیم السلام، شرکت در جلسه شورای اداری استان، نشست با اساتید، طلاب و فرهیختگان حوزوی، همچنین دیدار با علما و مراجع عظام تقلید از جمله مهمترین برنامه‌های سفر رئیس جمهور به قم باشد.

آغاز عملیات اجرایی تکمیل مونوریل و فردگاه قم

طی روزهای گذشته نیز معاون اجرایی رئیس جمهور در جلسه جمع بندی سفر رئیس جمهور به قم بر تکمیل مونوریل و فرودگاه قم تاکید کرد و گفته عزم دولت برای تکمیل این دوره پروژه نیمه تمام جدی است و یکی از برنامه‌های سفر دولت به قم آغاز تکمیل این دو پروژه خواهد بود.

استاندار قم هفته گذشته نیز عنوان کرده بود، در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران و تسهیل ارائه خدمات به آنان، مرکز خدمات سرمایه گذاری استان در سفر دور دوم رئیس جمهور به قم افتتاح می‌شود.

آیت الله سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و امام جمعه قم نیز در خطبه‌های هفته پیش نماز جمعه قم اشاره‌ای به سفر رئیس جمهور به قم داشته و گفت: ان‌شاءالله این سفر رئیس‌جمهوری سخت‌کوش، متواضع و انقلابی مانند سفرهای دیگرشان به شهرهای دیگر و سفر اولشان به استان قم برای مردم این استان پر از خیر و برکت باشد.

بررسی مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور به استان قم نشان می‌دهد، بیشترین مسائلی که مورد توجه بوده؛ موضوعات آموزش و پژوهش، مسکن، اقتصاد، جاده، سلامت، کشاورزی، فرهنگ، آسیب‌های اجتماعی، ورزش، آب و برق، حمل و نقل، طرح عمرانی، محیط زیست، شهرسازی، راه‌آهن و بافت فرسوده است.

گفتنی است جلسه بررسی و جمع بندی طرح‌های پیشنهادی دومین سفر استانی رئیس جمهور به استان قم پیش از ظهر دوشنبه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

در این جلسه که معاون اجرایی رئیس جمهور، استاندار قم، وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، معاون عملیات فراجا و معاونین سایر دستگاه‌های مرتبط نیز حضور داشتند، توافقات و تعهدات دستگاه‌ها برای اجرای طرح‌های اولویت دار استان قم مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.

تخصیص اعتبار برای احداث، تکمیل و بهسازی راه‌ها و محورهای مواصلاتی و رفع نقاط حادثه خیز استان قم، تکمیل و اجرای طرح‌های ملی و استانی آموزشی قم، بیابان زدایی و توسعه روش‌های نوین آبیاری، تکمیل کتابخانه مرکزی و طرح‌های فرهنگی و هنری استان، تکمیل تجهیز مجتمع‌های توانبخشی و پزشکی ایثارگران و خانواده‌های شهدا و تکمیل طرح‌های نیمه تمام ورزشی از جمله مصوبات این جلسه بود.

کد خبر 6098234

دیگر خبرها

  • افتتاحیه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب آغاز شد + فیلم
  • افتتاحیه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب آغاز شد
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • همه مطالبات کارکنان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج پرداخت شد
  • اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • آیین افتتاح سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • دومین سفر استانی رییس جمهور به استان قم انجام می شود
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران